Besökare

måndag 9 maj 2016

Lägenheten i Turkiet

(Sovrumsutsikten över havet och Avsallar)
Som de flesta av er vet, spenderade vi förra veckan i Turkiet för att få igenom vår lagfart (Tapu). Det är inte helt enkelt att som svensk komma till Turkiet och finna sig i hur saker och ting fungerar där. Trots att man försöker. 
Vi kom till Turkiet på lördag kväll och bodde då på hotell till måndag morgon, då vi hade möte på kontoret på vår lägenhetsresort Crown City. Det visade sig då att vi behövde ha med oss fotografier, samt att vi skulle vara tvungna att lämna ifrån oss våra pass i några dagar för att myndigheterna skulle kunna förbereda vår Tapu. Mina Facebook-vänner vet om att jag tyckte att det var "sådär" att lämna ifrån sig passen i ett land långt från Sverige, men ibland är det bara att finna sig i saker och ting. Dock hade jag förväntat mig att få tillbaka dem och lagfarten redan på tisdagen eller onsdagen, så det var en smärre pers när det hann bli torsdag morgon och torsdag lunch, tills vi slutligen fick ett samtal om att infinna oss på myndigheten inne i Alanya 45 minuter senare. Hur hittar man dit då? Ja, det är en annan historia som löste sig riktigt bra. Vi hann i tid och vår turkisk-svenska vän passade September medan vi satt med en tolk som översatte de turkiska dokumenten till oss. Efter års väntan, månaders oro och några dagars panik, så fick vi till slut vårt värdepapper på lägenheten, samt våra personliga skattenummer i Turkiet. Den som väntar på något gott - upphöjt i 10 ungefär... 
September trivdes i alla fall jättebra i lägenheten och de 2 nätter som vi sedan sov där, var inga problem alls. 

Turkiet-vädret var för ovanlighetens skull stundtals riktigt risigt, så det passade våra möten, bilturer hit och dit samt lägenhetsshopping. Tid för lek och bad fanns det dock också (mer om det i ett annat inlägg) och September trivdes väldigt bra i lekparken på vårt lägenhetsområde. 
 Vi har en ganska lång balkong som går runt halva vår hörnlägenhet, så vi har utsikt både över poolen, bergen och havet. 
 Köket var nu också äntligen isatt och det var riktigt moderna grejer av bästa kvalité, bland annat med induktionshäll.  

I Turkiet håller arkitekturen också väldigt hög standard och allt känns verkligen toppmodernt - som sittplatser som lyser när man sätter sig på dem. 
...och avslutningsvis ska jag även berätta att första ölen i lägenheten smakade fantastiskt och självklart var det en Efes. 

Mer om Turkiet och semestern en annan gång!

Love,
Carro 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar