Besökare

torsdag 18 februari 2016

Träningen

Som de flesta nog förstår, så är träningen fortfarande en viktig del i mitt liv. Jag har inte några tävlingsplaner i sikte och tränar idag på en nivå som jag själv skulle vilja kalla för "lagom". Det betyder att det finns dagar då jag inte tränar alls, men oftast innebär det 5-6 pass i veckan. Fram till att det kom snö, körde jag mest på gymmet och tog någon löprunda då och då. Lagom för att hålla musklerna igång och eventuellt utveckla fysiken, i långsamt tempo dock. Jag tränade oftast på lunchraster, men det blev inte helt optimalt eftersom att jag samtidigt som jag tränade, fortsatte att svara på mail, skype och andra kommunikationskanaler. Till och med när jag var ute och sprang kunde, eller snarare lärde jag mig att svara på mail. 
Jag blev väldigt glad när snön äntligen kom och jag kunde börja åka skidor igen. Frisk luft, riktigt bra konditionsträning och de flesta muskler i kroppen får slita rejält. Första kilometrarna hade jag så hög puls att jag trodde hjärtat skulle hoppa ur bröstkorgen. Det bästa med skidorna är dock inte den fantastiska träningen, utan det är att jag inte har möjlighet att svara på mail när jag har händerna i handskarna. Jag får ju inte ens upp telefonen ur fickan tack vare stavarna i händerna. 

 Skidorna kör jag antingen tidigt på morgonen, på lunchrasten eller efter jobbet. Ibland blir det bara en halvtimme och ibland tuffar jag på dryga timmen. Oavsett väder. Hjärnan får total avkoppling och resten av kroppen får både träning och frisk luft. 

 Idag var som sagt morfar och hunden Chicko hemma med September på förmiddagen. När jag kom hem vid lunch, somnade hon nästan på en gång, vilket inte var konstigt eftersom hon var vaken till klockan elva igår kväll... Febern är dock helt borta, så imorgon blir det dagis igen. 

Här hemma vankas det nu middag, innan jag ska ut en sväng i spåret. Ikväll blir det bara dryga halvtimmen på hög intensitet. 

Love,
Carro 
1 kommentar:

  1. IIkea,är inget ställe som jag längtar till,nästan så man får krupp när man är där..Nä fort in och fort ut,ändå är Ikea i Uppsala lite trevligare än det i Valbo,snart har jag två knattar som ska borsta sina tänder och bums i säng kl 20,sista dagen i skolan i morgon,sen är det ett efterlängtat sportlov,då drar familjen till Idre..Haé Kram.

    SvaraRadera