Besökare

tisdag 9 oktober 2012

Det ligger i generna...?

September är kanske den mest överenergiska bebisen norr om Dalälven. Med mig och Älskling som föräldrar, borde man inte ha förväntat sig något annat heller.
Vi är otroligt bortskämda över att hon sover så bra på nätterna. Det är bara att tacka och ta emot, så länge det varar. I natt tog hon nytt rekord med hela sex timmars oavbruten sömn. Himlarns skönt, både för henne och för oss.
 Däremot blir man inte riktigt klok på hennes sovrutiner under resten av dygnet. Jag läser väldigt mycket och överallt står det att bebisar i hennes ålder, fem veckor, vanligtvis är vaken ungefär två timmar i sträck. Igår kväll var hon vaken 6,5 timme minus en nap på tjugo minuter. Idag var hon vaken 5,5 timme innan hon tyckte att det var dags att sova. Med tanke på hur extremt övertrött hon borde vara, förundras jag över att hon ändå är på så bra humör, så länge vi inte försöker få henne att sova det vill säga.
Kanske ligger det helt enkelt i generna?
Gumman vill få ut så mycket som möjligt av dagen. Carpe Diem liksom. Det bästa hon vet just nu, är att ligga i sitt babygym.
 
Även det där med gym tycks alltså ligga i generna...
 
Love,
Carro 
 
 
 

23 kommentarer:

  1. haha jopp har man ironin och kan se igenom vad som är provokation eller inte så kan det vara rätt roande.. ;) Tycker jag själv med andra bloggar med.. :D Sålänge man inte snackar ner eller kränker någon annan människa än sig själv så e det fan helt okej.. XD Man måste få driva med sig själv, det e det ingen annan som ska behöva ta skada av.. :D Detsamma fins du. Massa kramar

    SvaraRadera
  2. God morgon! :D
    Sover jue tyvärr inte så bra på grund utav min värk i den trasiga axeln. Men idag så är det mer människa utav mig än vad det var igår... ;) Har tvättstugan hela kvällen så jag siktar på gymet först i morgon. Idag har det blivit en promenix. Verkar som jag har bra muskler i käkarna men däremot nästan träningsvärk i benen utav allt springande upp och ner i dessa trapporna. :P

    Skönt att ni får sova ganska så mycket för den lilla. Kan jue bli tröttande annars att behöva amma nätterna igenom.

    Ha en toppenkväll! Kraam!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha... ja, så fort det blir något nytt är träningsvärken där och påminner en om att man inte är så kaxig som man tror ;)

      Radera
  3. sv; Jaa haha men det känns som om det faktigst börjar bli lite större i sverige än hur det var förut iaf, det kan vara 30 stycken i vissa lag. Det är rätt så mycket :P
    Älskar oxå det språket och alla olika accenter/utal. Så himla häftigt när man kommer till vissa delar eller länder som talar engelska. Dem brukar sällan vara lika varanndra. Vissa tycker att jag är galen men det har alltid varit det ämnet som jag tycker är roligast av allt :D
    Tack dsm! :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med till hundra procent. Skottarna har den absolut skönaste engelskan tycker jag :)

      Radera
  4. Hej du..Ja där tror jag du får bakläxa,som bommade Flirtige Knut..
    Hon är för go,lilla September och snäll som bara den..Haé Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, missar man Lasse, då är det illa ;-)

      Radera
  5. Men du,,tänker du gå bet en gång till,,,nä nu blommar löken,,textmänniska,,,Njaaaa,lite tveksam..Haé Kram.

    SvaraRadera
  6. Som jag tidigare skrev var Alicia likadan när hon var nyfödd. Kunde vara vaken upp till 5-6h åt gången utan att vara grinig. Nu är hon vaken 2-3h åt gången innan man ser att hon börjar vara trött. Njut av tillvaron som den är. Det hinner ändra många gånger till bättre och sämre. Babygym är Grejen för dessa små!!
    // Ingela

    SvaraRadera
    Svar
    1. På sätt och vis skönt att höra :-)

      Radera
  7. Hon växer fort! Gött att ni får en välbehövd nattsömn - känner så många stackars småbarnsföräldrar som inte sovit en hel natt på flera år. Galet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hua... Utan sömn är det jobbigt.
      Visst växer hon fort! Ska väga och mäta på fredag - spännande :-)

      Radera
  8. ja du har så rätt så.
    Nu ska jag snart natta Dennis och få mig lite egen tid.
    Imorrn ska vi till sjukan igen.
    Så skönt att din lilla sover ta vara på det och hoppas det fortsätter. får man sova är man så mkt mer utvilad.
    KRAAAM

    SvaraRadera
  9. Jepp, hon följer verkligen i sina föräldrars fotspår.
    Men tänk så mycket hon får ut av livet av att köra Carpe Diem redan från början. :-)
    sv:
    Det ska jag absolut vidarebefordra. Det kommer att gillas. :-)

    SvaraRadera
  10. Men de föräldrar är det som sagt kanske inte konstigt att lilltjejen har mycket energi..:)

    Sv: Visst skulle jag kunna åka bil till jobbet. På morgonen skulle jag tjäna en halvtimme men sover den tiden på bussen nu istället så jämnar ut sig lite. På kvällen tjänar jag faktiskt dock inte speciellt mycket på att åka bil. Åker jag buss är jag hemma 16.45 men tar jag bilen är jag oftast inte i Bollnäs tidigare ändå. Oftast blir ju klockan tio/kvart över innan jag tar mig från jobbet då. Har jag en buss att passa brukar jag försöka gå prick 16.

    Men visst, vissa dagar blir det så klart bil..:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju perfekt att kunna sova på bussen :-)
      Som sagt, guld med sådan omgivning när man håller så högt tempo i livet!

      Radera
  11. låter bra :) har du haft en bra dag? några planer för morgondagen? kramar<3

    SvaraRadera