Besökare

tisdag 29 maj 2012

Bästa träningen...

Svetten lackar...
Den överlägset bästa träningen för mig just nu är afron, som jag kör hemma i vardagsrummet till härlig sommarmusik. Jag är så otroligt glad att jag gav det en chans på mitt Training Camp i Portugal i mars, för annars hade jag ju gått miste om denna fantastiska träningsform. Den är superkul, samtidigt som den formar och stärker det som många klassar som vårt viktigast område: bålen.
Monte Gordo, snart tre månader sen.
Eftersom de flesta rörelser utförs med fötterna brett isär och låg tyngdpunkt, piskas även ben och rumpa rejält. Det är mycket armar med också, så mot slutet av passet når tröttheten bröst och axlar. När man lokaliserar kvinnors vanligaste "problemområden", brukar just midja, höfter och rumpa hamna högt upp på listan, så afro är alltså ett optimalt kompliment när man vill uppnå formen med stort F. Självklart passar det män också, särskilt de som gillar att dansa, släppa loss och  gå lite Wild 'n' Crazy.

Förutom att afro formar kroppen, så tränas även hjärtat. Jag har sagt det förr och jag säger det igen:

Det spelar ingen roll hur stora biceps eller framträdande magrutor man har, om pumpen inte orkar.

Hjärtat är vår aboslut viktigaste muskel. Som gravid är jag extra noga med pulsen nu och gårdagens pass med 147 i medelpuls och 171 i maxpuls är det hårdaste jag kör för tillfället. Innan jag visste ordet av,  hade sedan 45 riktigt svettiga, sköna och roliga minuter passerat. 

 Love,
Carro

4 kommentarer:

  1. Härligt! Jag har kört afro typ tre gånger och det var galet roligt, plus att jag var alldeles mjuk i höfterna efteråt, så det var nog välbehövligt. :)

    SvaraRadera
  2. Afro är riktigt roligt!!! Kul att det fungerar för dig, träna lite för mig med. =)

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Afrodans verkar skoj! Har du ngn dvd som du kör?

    Kramen Jenny

    SvaraRadera
  4. Åh, det låter underbart!! Måste testa denna träning nån dag!=) Blev för övrigt lite lätt tårögd när jag blev påmind om Portugal <3 MÅSTE tillbaka snart! :D

    sv:Nä, jag hoppas inte det iaf! ;)

    SvaraRadera