Besökare

fredag 8 juli 2016

China - Part 2

På onsdagskväll började jag och min partner-in-crime Jo äntligen att komma in i den kinesiska tiden. Precis lagom till att vi skulle åka hem. Flygtider, tidsomställning, långa dagar och en extrem luftfuktighet har verkligen inte varit nådiga, men vi har skrattat oss igenom det mesta, antagligen på grund av att vi just varit så otroligt slitna efter det första mardrömslika dygnet. 

We had just started to adapt to Chines time, when our mission was completed and we were ready to go back home. Bad flights, different time zones, long days and an extreme humidity was challenging, but we somehow managed to have a good time with lots of laughter. 
När vi kom till fabriken blev vi otroligt fint välkomnade. Arbetarna på fabriken var oerhört intresserade av oss och jag blev positivt förvånad över mentaliteten där. Jag hade blivit förvarnad om en riktigt hemsk hierarki där arbetarna inte ens fick titta på besökarna, än mindre svara på frågor. Så var det inte här. Jo sa att det var den första gången hon varit i Kina, som hon inte sett någon som helst rädsla i arbetarnas ögon. Här pratade de med varandra. Män och kvinnor jobbade sida vid sida och man hörde dem skratta emellanåt. Precis som på vilken vanlig svensk arbetsplats med andra ord. 

Factory took really good care of us and we were very surprised by the fact that women and men were working next to each other - and actually seemed to be enjoying their work. 
 Onsdagen spenderade vi på "tygmarknaden" eller vad man ska kalla det för. Återförsäljarna var uppradade efter varandra och man kunde gå i flera timmar utan att ändå hinna igenom allt. Eftersom vädret var riktigt klibbigt, var det ganska tuffa timmar, men vi fyllde på med mycket vatten och te, så det gick relativt bra ändå. Det visade sig att Anna var en riktig superexpert på olika tyger och kvalitéer, så Jo var mer eller mindre i himmelriket.

On Wednesday we went to the fabric supplier market. I'm highly impressed by Jo's and Anna's fabric expertise. 
 Vi hittade en hel del material och inspiration för framtida kollektioner, för att inte tala om olika dragkedjor. Det var otroligt exalterande att gå omkring där och vi kom på nya idéer hela tiden. 

We found plenty of inspiration for future collections....
Det här tyget var min absolut personliga favorit. Var inte orolig dock, våra kollektioner baseras INTE på mitt privata tycke och smak, utan uteslutande på uppkommande världstrender. 

This was my personal favorite. Don't worry though our collections will NOT be based upon my sometimes odd preferences, but ALWAYS based upon upcoming world trends....
 I vår första kollektion har vi kläder i både solida färger, men också i vårt unika mönster som är framtaget av en välrenommerad grafisk designer, som bland annat jobbat för Lacoste, Reebok och Adidas. I första kollektionen, "Imperial Collection" hade vi från början tre grundfärger; svart, rosa och blå. Nu har vi även adderat en fjärde färg, vit, och jag fick se den första gången på fabriken. Behöver jag säga att det var kärlek vid första ögonkastet?

We get to see our fourth women color way for the first time, white. Do I need to tell you it was love at first sight? 

Love,
Carro 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar