Besökare

tisdag 19 april 2016

Årets Jobbigaste Träningspass

 Igår var det skönt att vara tillbaka på gymmet efter en jobbhelg utan träning. Jag inledde träningsveckan med ett pass axlar och triceps och hade egentligen tänkt köra lite cardio också, men väntade med det tills idag. 

När jag kör axlar och triceps ihop, börjar jag alltid med dips. Det biter på rejält på triceps och involverar även axlarna som då blir uppvärmda inför de tyngre axelpresserna som jag alltid inleder axelpasset med. Jag föredrar hantlar i alla former av pressar, men för variationens skulle körde jag i smithmaskinen igår. Jag har lite problem med rotatorcuffen i axeln, så jag kör alltid stången framför huvudet och involverar således framsida axlar lite mer. 
Jag kör allt mer övningar med kablar nuförtiden, då det är lite mjukare för lederna och att jag ibland kan tycka att jag får lite bättre pump med kablar. Med justerbar höjd på trissan, kan man ju också enkelt attackera musklerna från flera olika vinklar. 

 Idag så inledde Mr Multisportaren på kontoret tisdagsträning i form av löpning. Backintervaller i en pulkabacke stod på schemat och tydligen skulle vi upp för den där backen fyra gånger. Den såg inte alls brant ut. Inte lång heller. Trots det dog benen helt redan på första rundan. Efter 3 rundor satte jag mig ner med en känsla i benen jag inte kan minnas att jag någonsin haft. För att inte tala om hjärtat som höll på att hoppa ur bröstkorgen. Efter någon minuts vila, tog vi en sista stig upp till något torn på Västra Berget och även den korta slingan tog musten ur mig rejält, särskilt trapporna på slutet.
Uppe vid tornet är utsikten ganska snygg. Man ser hela stan inklusive vårt kontor och kyrkan bland annat. Känslan var initialt att målet var att ta sig tillbaka till kontoret, med risk för att hamna på kyrkogården istället. Eller nja, riktigt så illa var det inte och faktum var även att nedjoggningen tillbaka var riktigt skön... och på något sjukt sätt ser jag fram emot nästa veckas intervallpass.

Träningsupplägget är för närvarande ren styrketräning 3-4 gånger i veckan, samt konditionsträning 3 gånger i veckan. Ibland kör jag dubbelpass, vilket därmed innebär en vilodag i veckan. Vilodagarna behöver jag inte längre planera in, de kommer per automatik beroende på jobb, resor och familjeliv etc. För mig är det här en precis lagom nivå just nu. En nivå där jag med lätthet kan genomföra alla pass, utan att det har någon direkt inverkan på livet i övrigt. Visst, det är lite stressigt med lunchpass, men det kan det lätt vara värt när man annars sitter framför datorn en hel dag. 

Love,
Carro 

1 kommentar:

  1. Oki,tillbaka i hemmiljön igen efter skånetrippen..Bilden med barnen och lekstugan tog jag 2014,Barnen tyckte det var kulHaé Kram.

    SvaraRadera