Besökare

onsdag 12 augusti 2015

German Volume Training

Efter sommaren är jag alltid otroligt motiverad att träna hårt och äta striktare. Det är en smärre chock för kroppen att gå från en storkonsumtion av glass, fördrinkar, vin och fika till att plocka bort majoriteten av allt socker under vardagarna. Det festliga är att man känner sig renare efter bara tre dagar.
Förutom att äta mer hälsosamt, började jag även att träna efter ett nytt upplägg idag: German Volume Training (GVT). Det finns många goda anledningar att träna så, men jag gör det främst för att testa på något som jag inte har kört tidigare. I stora drag går det ut på att man kör två muskelgrupp per pass och endast en övning per muskel. Övningen kör man 10 repetitioner gånger 10 set och alla set på samma vikt. Denna vikt bör ligga på 60% Repetition Max (RM), det vill säga 60% av den vikt man orkar en enda repetition av. Orkar man en repetition med en 20-kilosvikt kör man alltså här på en 12-kilosvikt. Första tre seten kändes det lite smålöjligt, men när man kom upp på sjunde setet var det allt annat än löjligt. Tanken är sedan att man ska kunna öka vikten, men max med 5% RM. Under 6 veckor ska jag försöka att hålla i det här, så det ska bli spännande att se vad det ger. 


Apropå träning fick vi idag också bekräftat att September börjar på Knatteskutt Idrott lördagen den 12 september. Hon får där testa på 10 olika idrotter (anpassade för småbarn såklart) under 10 veckor. Vi hamnade alltså i lördagsgruppen och klockan 09.00 ska vi infinna oss i en idrottshall i stan. Där rök våra lördagsmysmorgnar, men det är det självklart värt. 

Nu är det dags att hoppa i säng, trots att klockan ännu inte är nio. Bra förutsättningar för att vakna utvilad imorgon med andra ord...

Love,
Carro 

1 kommentar:

  1. Hej du..Reklamen förr var ju inte så påträngande så som den blivit nu,klart det finns ju många fler sätt att få ut reklamen numera..
    Oj lät lite tufft det där,men du klarar det säkert skitbra..Knatteskutt låter kul,mina barnbarn var på något liknande i Uppsala,prova på olika sporter,verkar som båda fastnat för bandy..Haé Kram.

    SvaraRadera