Besökare

lördag 31 januari 2015

Tuffa Utmaningar

Det är nästan ofattbart att det redan är lördag. Veckan som gått har varit riktigt bra och i träningsväg gjorde tisdagens träningspass mest avtryck, då jag tävlade mot en kollega i gymmets stakmaskin och fick stryk med hela 16 sekunder. Motståndet var visserligen en gammal skidåkare, men jag har lite svårt att ta sådant rejält stryk... Jag kan inte minnas senast jag tog ut mig så hårt och jag det kändes i kroppen flera dagar efteråt. Jag ger dock inte upp så lätt. Nu blir det till att träna upp lite bättre teknik och extrem uthållighet och inom en månad en två hoppas jag kunna vinna duellen.
September har också ställt inför en stor utmaning den här veckan: att inte sova på dagis. Oavsett hur mycket vi har härjat och varit ute och lekt på eftermiddagarna har hon den senaste månaden inte varit särskilt trött på kvällarna och haft extra svårt att somna. Därför valde vi att försöka plocka bort dagsvilan. Hon har varit trött på eftermiddagen och det eskalerade lite i torsdags när vi hade våffeltorsdagsbjudning här hemma, men i överlag har hon fixat det väldigt bra.
Den här veckan har hon nu gärna lagt sig och läst saga i sängen (Pippi) och efter vi släckt lampan, somnat inom tio minuter. Det har varit väldigt skönt, för alla inblandade parter. Därefter vaknar hon nästan alltid halv två, kommer in och väcker oss, vi går med henne till hennes rum där hon dricker lite och sedan somnar om på momangen. En helt okej rutin även det för alla inblandade parter.
Igår hade vi middag här hemma. Till förrätt hade jag knåpat ihop laxrullar med en smakrik fyllning och sedan "dekorerade" med rostade sesamfröm. Inte ögongodis, men riktigt gott. Älskling hade åter igen prickat in en riktigt fin oxe och grillade den perfekt. Till efterrätt testade vi en för oss ny sorts kladdkaka med nougat- och daimtäcke. Lite mäktigt, men en läcker avslutning på en delikat middag.
Har aldrig druckit Zinfandel tidigare, men det passade väldigt bra till det fina köttet och den kryddiga duchessepotatisen.

Idag inväntar vi snökaos här i Söderhamn. Det ska praktiskt taget snöa till onsdag och vi får räkna med nästan en halv meter det närmsta dygnet. Inte särskilt lustigt eftersom jag ska iväg och spela ikväll och snöfallet ska tydligen vara som mest intensivt precis när jag ska åka hem. Fyrhjulsdrift är nästan ett måste om man bor i Norrland och har bilen som ett arbetsredskap.


Hoppas ni alla får en trevlig och mindre snörik lördag.

Love,
Carro 

1 kommentar:

  1. Stakmaskinen kan kännas rejält när man inte kört den på ett tag. Och tävlade ni samtidigt så förstår jag att det kändes efteråt. Hoppas du vinner nästa gång! Stakmaskinen är ganska mycket teknik så bara på några gånger brukar det gå betydligt bättre! :)

    SvaraRadera