Besökare

onsdag 14 januari 2015

Det är skillnad på diet och diet...

Om man går tillbaka några år i tiden, var det här med tävlingsdieter näst intill en "yrkeshemlighet" bland kroppsbyggaratleterna. Folk utifrån hade inte en blekaste aning om vad man gick igenom för att slutligen ställa sig på en tävlingsscen. 

I och med de sociala medierna, så är det som ni vet helt annorlunda idag när man kan följa olika människors dieter dag för dag. Man pratar öppet om både kost och träning och det finns näst intill lika många upplägg som det finns licenserade atleter. 

Jag vill dock poängtera en sak, som jag diskuterade med en av mina klienter igår. Det är skillnad på att dieta och att tävlingsdieta. Är slutmålet att man ska upp på en scen finns det nästan inget utrymme för kompromisser. Man måste följa sitt schema varje dag, oavsett motivation, trötthet och andra hinder. Att sätta på autopiloten är något man kan behöva göra på sin tävlingsdiet. 

Däremot anser jag att det inte alls ska eller behöver vara lika superhårt när normal-Svensson dietar. I mina ögon är det inte ren och skär hälsa att tvinga sig ut på morgonpromenad varje dag, att inte kunna äta fikabröd när dottern har kalas, att undvika den årliga personalfesten, att inte unna sig en semla på fettisdagen. Sådana uppoffringar behöver man kanske göra när man går på tävlingsdiet, inte när man "vill komma i bättre form". 

Det där förbaskade ordet "lagom" är så bra och så viktigt när det gäller hälsa.
Tänk på det, både ni som själva går på en diet den här vinter och lika viktigt: ni som hjälper andra människor med dieter den här vintern. 

Det är skillnad på diet och diet...

Love,
Carro   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar