Besökare

torsdag 12 juni 2014

Söderhamn i sitt esse

Min hemstad är Söderhamn. Staden som i folkmun kallas för Döderhamn. För att vara en så pass "död" stad har det verkligen varit otroligt mycket aktiviteter de senaste veckorna. Sista helgen i maj var det "Återvändardagarna" där det erbjudits ett packat schema av aktiviteter under två dagar. Allt ifrån musik- och dansuppvisningar, ponnyridning och barnunderhållning. Gratis var det dessutom. 
Onsdag den 5 juni inleddes Pride-festivalen och den 6e juni var det "En dag för alla barn" på Östra Berget. Även det ett gratisnöje med exempelvis underhållning, ansiktsmålning, ponnyridning och piratjakt. Gratis, även det. 
Lördag 7 juni var det den stora paraddagen på Pride-festivalen. Det är andra året i rad som festivalen anordnas och man måste åter igen kalla det för en dundersuccé. Inget annat evenemang drar ner så mycket folk på stan, inte ens i närheten. Pride-festivalen avslutade på söndag, med en mycket uppskattad Regnbågs-mässa i Norrala kyrka. 
Jag ser fram emot en fortsättning av Pride-festivalen nästa år och hoppas på ännu bättre organisering av det hela då. Jag skulle gärna se att man hade ett riktigt stort dragplåster på artistfronten och egentligen vore det kanske bäst att Söderhamn Stad stod som arrangör och att de som ville arbeta med olika arrangemang inom Pride-festivalen, kunde samarbeta. Jag tror på en enad festplats, eftersom Söderhamn inte riktigt har kapacitet för att sprida ut det på flera. 
 Ett stort fång rosor till Lennart Westman, som åter igen har skapat succé och ett stort tack till RFSL Hälsingland för allt ni bidrog med. Jag förstår att det ligger otroligt mycket jobb bakom och ni har verkligen gjort något extremt bra och viktigt för stan. 

Idag är det studenten här i stan. Det är åter igen packat med folk på stan och bilköerna är inte att leka med. På Septembers dagis hade de planeringsdag, så idag har hon fått vara med mig på jobbet. Till en början satt hon som klistrad framför Teletubbies på datorn, men sedan sprang hon runt runt runt i nästan två timmar. Grabbarna i min klass hade Fifa-turnering på Playstation, så hon fick bära sin finaste Manchester United-utstyrsel dagen i ära. 
Långa korridorer, stora ytor och massor av trappor. 

När vi slutade för dagen, tog det inte ens 30 sekunder innan September sov i bilen. När vi kom hem, bar jag in henne på hennes rum och där ligger hon nu och sussar sött. Måste dock väcka henne snart, 45 minuter är den dagssömn hon får nu, eftersom hon envisas med att inte somna i tid på kvällarna. Vår lilla energikanin. 

Ikväll har vi skolavslutning och de flesta yngre barnen har skolavslutning imorgon. Även det livar upp en liten stad som Söderhamn. Imorgon kväll är det även School's Out. Många artister kommer att uppträda och till och med världsartisten AGNES in all her glory, uppträder klockan 21.00. Och det är gratis!!! Utöver det är det lite andra häftiga attraktioner på stan, som kommer att locka många människor ur husen. Själv uppträder jag på KRYSSET i Söderhamn, så jag hoppas och tror att det rullar in en hel del folk där när School's Out är slut vid tolvsnåret. 

Nästa helg är det ju midsommar och i en fantastisk skärgårdsstad som Söderhamn, så klingar det alltid extra fint. Vet ni förresten att vi nyligen hamnade på en hedrande andra plats i undersökningen Sveriges Bästa Båtkommun? Vi firar i alla fall midsommar ute hos mina föräldrar i skärgården och om vädret tillåter blir det kanske en sväng till Skärså, där det enligt tradition dansas runt stången. September föredrog ju att stå i mitten av ringen sist, när vi var i Turkiet, men det kan kanske vara kul för henne ändå.

Döderhamn? Jo, visst har det ibland gett skäl för sitt namn. 
Men man kan inte bara stirra sig blind på det som inte är bra. Viktigast är självklart att se allt det positiva som händer och sker i en stad och just nu sjuder Söderhamn av liv och rörelse. 

Heja Söderhamn!

Love,
Carro 

1 kommentar:

  1. Ja, här var det minsann action! Inte konstigt att lilltösen slocknade. ;-)
    Härliga Bilder! :-)

    SvaraRadera