Besökare

onsdag 8 januari 2014

"Jag har faktiskt inte tid att träna..."

Det går nästan inte en dag utan att jag hör någon säga att de inte har tid till att träna. Jag har alltid hävdat motsatsen: Alla människor har tid för träning, om man väljer att prioritera det. Och vad är egentligen viktigare än att ta hand om sin egen hälsa? Barnens hälsa? Självklart är den viktig, men faktum är ju faktiskt att man i långa loppet  inte kan ta hand om någon annan heller, om ens egen hälsa sviktar.
 
Har man exempelvis tid för att kolla på TV, har man absolut tid för att träna. I nuläget löser jag mina egna träningsdilemman främst genom att gå upp en halvtimme tidigare på morgonen. Det innebär också att jag måste lägga mig tidigare på kvällen. Man kan säga att jag byter ut en halvtimmes TV-tittande på kvällen mot en halvtimmes träning på morgonen.
Har man barn, brukar många tycka att det är svårt att få tid över till träningen. September är 16 månader nu och åtminstone de senaste 10 månaderna har vi haft som rutin att natta henne någon gång mellan 18.30-19.00 (självklart blir det ibland senare av olika anledningar). Det betyder också att vi har fått "egentid" från klockan 19.00 på kvällen och alltså väldigt mycket tid över till träning. Är barnen äldre och lägger sig sent, så kan man antagligen träna ett kortare pass medan de är vakna.
 
Planering och Prioritering.
Ledord för en bättre hälsa.
 
Love,
Carro 
 
 

4 kommentarer:

 1. Lilian Bokestig8 januari 2014 17:25

  Bra att du klämmer till med lite "smarttänk" emellanåt så man får den där sparken i baken man behöver. Och du, vilken jättefin familj! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du <3
   Och ja, de där sparkarna kan vi alla behöva ibland ;)

   Radera
 2. Ja hon gillade prylarna i paketet så det gick hem. Träningskläder och hårkladd kan aldrig gå fel. ;)

  Likadant som jag fick frågan varför jag väljer att äta nyttigt och att träna. Vad svarar man på en sån dum fråga lixom?! Varför skulle man inte vilja ta hand om sin kropp och må så bra som det bara går i den.

  Hoppas att även du har en fin dag och en bra start på det nya året! :) Kraam!

  SvaraRadera
 3. Kväller,,ja alla har vi onyttig tid som kan användas till något vettigare..
  Släkten,ja visst kan den vara liten i våra dagsaktuella ögon,men jag är säker på att bakom dina föräldrar och deras föräldrar,,där kan en flod av släkt dyka upp..Jag har kommit på min farmors morssida ner till år 1535,,Där ingår nu 2135 personer,,Haé Kram.

  SvaraRadera