Besökare

måndag 30 september 2013

Periodisk Fasta

Måndag morgon. Tillbaka till verkligheten på alla plan. Jobb. Träning. Kosthållning. Främst det sistnämnda har verkligen varit uppochnedvänt den senaste veckan. Mycket mat, mycket efterrätter och ganska många alkoholhaltiga drycker. Det är väl det mest positiva med att vara hemma i Sverige igen: Ordning och reda.
 
Jag har på senaste tiden fått väldigt många frågor om den nya innedieten "Periodisk Fasta" och jag har då svarat utifrån både forskning, egna kunskaper och andras erfarenheter. Från och med idag kommer jag dock själv att testa periodisk fasta i två veckor. Mest av nyfikenhet, men även för att lättare kunna vägleda klienter som vill testa periodisk fasta. Däremot blir det inte 5:2-dieten utan 16/8-dieten, som innebär att man fastar 16 timmar och äter under 8 timmar. I mitt fall innebär det att jag kommer att äta mellan 11.30-19.30.
 
Eftersom jag satsar seriöst på fitnesstävlande kommer jag självklart att vara extra noga med att peta i mig mycket protein. Jag kommer även att ta mycket BCAA, särskilt på morgonen och förmiddagen, för att försäkra mig om att inte tappa muskelmassa.
 
Självklart kommer jag att uppdatera hur det hela går här på bloggen.
 
Love,
Carro 

2 kommentarer:

  1. Spännande att höra vad du tycker om den! Jag har några kunder som jag kör den med men det passar ju inte för alla förstås.

    SvaraRadera
  2. Här hittar du en bra artikel om ämnet:
    http://www.mmsports.se/Artiklar/Kost-och-Halsa/Periodisk-Fasta-for-halsa-energi-och-prestation.html

    SvaraRadera