Besökare

fredag 22 mars 2013

Det. Är. För. Jobbigt.

"Det. Är. För. Jobbigt."
4 små ord som människor allt för ofta använder sig av när man diskuterar träning och hälsa. Och visst ligger det något i det, OM man tar bort ordet "För". Nog är det jobbigt att träna, men "jobbigt" är själva grejen med träning; det vill säga att man utsätter kroppen för lite tuffare tag än vad den till vardags är van vid.
Sanningen är dock den att om man aktiverar sig, låt oss säga 6 timmar per vecka, så är det en realtivt kort tid som det är "jobbigt" om man jämför med hur jobbigt det måste vara att konstant oroa sig över riskerna med dålig hälsa och övervikt.
 
Och oroar man sig inte över det,
då är det faktiskt på tiden att man börjar att göra det.
 
Det är nämligen ingen nyhet att övervikt orsakar diabetes, högt blodtryck, astma, hjärt- och kärlsjukdomar, problem med luftvägar, sömnproblem och ledbesvär. Bland mycket annat.
Jag har läst ganska mycket om Torsten Jansson, New Wave Group, den senaste tiden. Han gick ner 60 kilo i vikt på ett år. Ringklockan för honom var när ledningsgruppen sa till honom att de var oroliga; direkt för hans hälsa och indirekt för hur hans ohälsa skulle komma att påverka koncernen. Jag har inte läst hans bok, men jag ska beställa den och låta mig inspireras.
 
Letar man upp definitionen av träning, finner man att det "är aktiviteter som har till syfte att förhöja, upprätthålla eller att fördröja degeneration av kapacitet."
 
Visst är det som sagt stundtals jobbigt att träna, men om man vill göra livet mindre jobbigt, gör man klokast i att ta hand om sin hälsa.
 
 
Love,
Carro 
 
 

3 kommentarer:

 1. precis så är det.. jag har sagt exakt så för många gånger, mest för att jag känner att jag inte klarar av det för jag är dålig och det är ingen idé o.s.v. men när det är dags att ta tag i vikten efter förlossningen och ev. amning så känner jag att jag gör det för barnets skull. jag vill känna att vi kan göra roliga saker och att jag orkar, och framförallt gå och bada utan att skämmas.

  ha en fin helg, du är alltid så inspirerande!! kram

  SvaraRadera
 2. Amen! Bra skrivet!

  SvaraRadera
 3. Tackar,,Jag bara sätter mig i stolen,sen kör Petra igång,ibland är hon på riktigt kortklipparhumör,som nu senast,,jädrar vad det drog om nacken när jag kom ut i blåsten..
  Här är det växlande snö och sol...Haé Bra Kram.

  SvaraRadera