Besökare

onsdag 6 mars 2013

6 månader efter graviditet

Dagsformen 6 månader 5 dagar efter graviditeten
I november förra året skrev jag ett inlägg om kost och träning, med fokus på magträning. I jakten på en mer vältränad kropp skrev jag då att förhållandet mellan hur kost och träning påverkar resultat, var 70/30 (varierar dock beroende på vilken nivå man tränar på).
Under de fyra månader som jag ammade, låg min siffror på 50/20 (där max för kosten alltså är 70 och max för träningen är 30). Anledningen till varför jag inte skötte kosten bättre, var att jag anser att man INTE ska dieta när man ammar och beträffande träningen ville jag inte stressa kroppen för mycket efter graviditeten. Idag ligger dessa siffror på ungefär 55/25, där den sista 5:an på träning beror på att jag fortfarande inte vågar tränar ben lika hårt som jag egentligen skulle vilja. I nuläget innebär min träning- och kosthållning att jag kan uppnå (55+25) 80% av min potential, vilket räcker gott och väl för mig just nu.
Många som jag pratar med säger att de behöver hjälp med träningen, men att de tänker köra på själv ett tag till och sedan be om hjälp i maj när de ska formtoppa inför sommaren. Jag tycker inte att det är en supersmart idé, för om man inte har fått de resultaten man vill ha, äter och/eller tränar man fel. Det kan då tyckas ganska logiskt att det måste vara bättre att börja att äta och träna effektivt redan nu, istället för att kämpa i oplogade spår utan karta i ytterligare två månader.
 
Nu ska jag och lillan snart ut och le ikapp med solen, som faktiskt har börjat värma.
Underbart!!!
 
Ha en fin onsdag!
 
Love,
Carro 
 
 

7 kommentarer:

 1. God förmiddag söta..Ja det skoj med inrednings saker nu till hemmet nu när det är vår i luften..Ja du har verkligen går ner över magen rejällt..det har inte jag gjort fast det är över ett år och några måander man var gravid senast..men senäter jag där efter sötsaker som gör att man inte bli av med lilla magen..men klarta attt räning är o och o..Ha en fin onsdag..kram kram

  SvaraRadera
 2. Hejsan pinglan!

  Otroligt vilken fin form du är i :)
  Tänker nog ta dig på orden när det gäller dina råd.. Jag är ju en sån som tänkt att jag kanske ska haka på dig i maj...

  Mailar dig... ;)

  Hoppas att du och September får en härlig promenad. Har precis kommit hem från en timmes prommis jag också.

  Kramen Jenny

  SvaraRadera
 3. Helt rätt, har det inte funkat hittills så lär det inte börja fungera nu. :) Lika bra att ta hjälp direkt!

  SvaraRadera
 4. Ja jisses vilket tryck det är efter dom nu, snart uppe i 500 stycken sålda!! :O
  Ja det är jue det om man inte vill gå med rumpan bar. ;) Och det kan vara ganska så kallt än så länge, även om solen skiner här i solstaden. Skönt för dig att ha en egen maskin när ni har en liten. :)

  Smart utav dig att du skyndar långsamt. Många har så bråttom efter en graviditet att komma i form så kroppen tar stryk. En vän fick operera magmuskulaturen för att hon lyfte för tungt för fort.

  Ha en härlig dag! Kraam!

  SvaraRadera
 5. Det är klart att man ska börja sitt sunda liv NU och inte vänta...
  Hoppas du och lillan har haft en mysig dag :)
  Kram kram!

  SvaraRadera
 6. Så fin så fin! :) Längtar till min rygg är bra igen så jag kan ta tag i träningen igen, nu blir det lite bättre och striktare kost eftersom jag inte kan träna. Om jag är ok i ryggen snart funderar jag på att köra fitness fighten i april, men får se :)

  Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då rekommenderar jag faktiskt Carros Coaching istället, eftersom du där får tränings- och kostupplägg so är särskilt anpassat efter dig, dina förutsättningar och de mål som du har med din träning ;)
   www.carros.se

   Radera