Besökare

fredag 1 februari 2013

Veckans bästa träningstips

Ibland är träning roligt och skönt.
Ibland är det enbart jobbigt.
 När träning är jobbigt är det ett nödvändigt ont med siktet på känslan efter träningspasset och framför allt; de kommande resultaten. I veckan gjorde jag, en för mig, helt ny övning: BURPEES.
 
Jag hade fått nys om burpees på Instagram, där jag följer Fitnessfirstguru. Kan för övrigt varmt rekommendera att följa honom/henne, då personen lägger upp otroligt inspirerande bilder och bildtexter.
 
Om man vill kan man även följa mig där,
jag heter Carrooberg.
Burpees involverar styrka, explosivitet och uthållighet. Lättast kan man förklara dem som en serie av rörelser inkluderande en armhävning och ett upphopp. Är det för tungt med armhävningen (position 4 nedan) räcker det med att man pressar höften mot golvet. Istället för att hoppa ut med benen från postition 2 till 3 och 4 till 5, kan man helt enkelt kliva dit istället.
 Första gången jag körde Burpees, i måndags, var jag ingen större sensation. Jag fick sammanlagt ihop trettio stycken och hujedamig vilken träningsvärk jag fick efteråt. För mig är övningen ren och skär pina, men då blir jag samtidigt desto mer nöjd när jag är klar. Som alltid när man provar en ny övning, är det mest motiverande i början, eftersom utvecklingen går snabbast framåt då.
 
Vill man ge kroppen en rejäl omgång utan att gå utanför dörren, kan jag varmt rekommendera Burpees. Utan tvekan veckans hittills jobbigaste träningsmoment!
 
Ha en härlig fredag nu!
 
Love,
Carro 

5 kommentarer:

 1. God förmiddag snygging.Alltid skoj med tränings tips som du delar med dig av.
  Hoppas att du får en fin start på helgen..Några trevliga planer inplanerat? kram

  SvaraRadera
 2. Den där måste jag testa =)

  Ja jag hoppas också att hon blir bra snart. Vi ska träffa en läkare efter lunch idag som får titta på henne. Hennes hosta är inte att leka med. Tycker så himla synd om henne.

  Kram och trevlig helg =)

  SvaraRadera
 3. Ja, jag filurar nästan på att ta hem båda storlekarna och sen lämna tebax dom som inte passar. Haha tänker du på alla turer med ellos kanske, och fel jacka som dom skickade sjuttioelva gånger. ;) Blir till att ta med lite till mina försökskaniner på gymet så att jag inte äter upp allt själv. :P

  Det var nästan Fitnessguru det. :)

  Ha en härlig dag! Kraam!

  SvaraRadera
 4. Hej du,,Vore väl konstigt om du inte fick träningsväerk av den övningen...Ja tänk vad man har lärt om sin hembyggd via den Fb sidan,,Haé lite mysigt med träningsvärken ;-) Kramen.

  SvaraRadera
 5. Tack för tipset! Det där ska jag ta och prova på.. Om jag orkar 3 är jag glad.. ;-)

  Trevlig helg på er!!

  SvaraRadera