Besökare

torsdag 14 februari 2013

Rump- och magklassiker med variation

Ibland behöver man inte krångla till träningen så mycket. Brorsan tipsade mig om hur man kan köra en enkel variation av den gamla klassikern "rumplyftet":
 Man lägger en hantel över höften och håller den på plats med hjälp av händerna, sedan är det bara att knipa och lyfta upp. Det krävs inte många repetitioner innan det känns rejält.
Situps brukar vara nog jobbiga som de är, men en enkel variation är att lägga en hantel ovanför bröstet. Liksom i rumpövningen håller man hanteln på plats med händerna, och drar sig sedan upp med hjälp av magmusklerna. Även om jag ligger med fötterna i golvet på bilden, föredrar jag att ha benen i luften med 90 graders vinkel.
 
Love,
Carro 


5 kommentarer:

 1. Rumplyft med hantel brukar jag också köra och jag tycker att den är riktigt bra =)

  Har du skrivit någon förlossningsberättelse?
  Kram Kram på alla hjärtansdag!

  SvaraRadera
 2. Det är bra med syskon, igår skickade min storebror filmsnuttar med övningar och till veckan kommer det nog hantlar också. Det är kärlek :)

  SvaraRadera
 3. hihi för att göra en lång histora kort. YES jag kör bara shakes/soppar. äter 3 ggr om dagen.

  När jag sedan kommer börja äta mat så går man på "upptrappning" som det kallas. Då äter jag fortsatt 3 shakes om dagen och lägger även till en lunch på en laxbit eller en kycklin. detta gör jag i 3 dagar. Fjärde dagen lägger jag tillen sallad på det och sedan kan jag äta en vanlig portion mat om dagen. Det fiffiga med detta är att magen slow startar och jag fortsätter att gå ner i vikt.

  Efetr detta kan man välja att äta vanligt igen men det gör få personer utan man kör en lååång upptrappning för att vänja sig igen. Lägger successivt på mellan mål osv. Ja som sagt lång historia kort =)

  Hoppas ni har en msysig V-day
  stor kram från mig

  SvaraRadera
 4. Grym övning! Måste provas med vikt! tack för tipset! :)

  SvaraRadera
 5. Körde sådana igår, men skulle nog behöva skaffa mig lite tyngre hantlar än mina pyttiga 2kilos. Inne på fjärde dagen nu, har träningsverk överallt förutom i armarna så där behöver jag nog öka på lite=)

  SvaraRadera