Besökare

lördag 25 augusti 2012

Vissa saker var bättre förr!

Året var 1997 och jag var 14 år. Liksom alla andra år i tonårstiden, var just den här helgen årets största höjdpunkt: Strömmingsleken. En gatufest med massor av knallar, karuseller, artister och ett fullpackat ungdomsdisko. Charmen med festligheten försvann inte bara för att man blev några år äldre, för då socialiserade man sig istället i det överfyllda öltältet. Själva grejen med Strömmingsleken var att den markerade slutet på sommaren. Klockan 22.00 på söndagskvällen stod man med blandade känslor, av vemod över att sommaren var över och av spänning inför det stundande läsåret, och tittade på fyrverkerierna. Dagen efter visste man att skolan och allvaret började igen...
År 2009 hade man byggt upp en stor scen där bland andra Style och Alcazar spelade. Jag spelade i öltältet det året och som ni ser på bilderna var det ett sjujäklarns drag vid min scen. Sedan valde man att lägga festen i början av september, vilket kom att bli ödesdigert i kombination med kylan som rådde då.  
 
Vi var ner på Strömmingsleken en sväng igår. Inget är som förr. Lite knallar och lite folk. Visserligen skulle Amanda Fondell uppträda på söndag, men i övrigt är det inga dragplåster. Enligt nattens uppdateringar på facebook var det långt ifrån trångt i öltältet och folk verkade allmänt missnöjda. Det hela kommer att avslutas med ett fyrverkeri på söndag kväll, men skolorna har ju redan börjat, så de påkostade raketerna har liksom misst sin charm.
Doesn't exactly knock me off my feet...
 
Det här med Strömmingsleken är inget unikt för just den. Det har gått fortsatt trögt för staden på många fronter sedan nedläggningen av F15, Emerson och sjukhuset.
Allt är dock inte negativt med staden. Här på bloggen har ni ju bland annat sett vilken fantastisk skärgård vi har och man jobbar för fullt för att få fart på staden igen.
På vissa fronter lyckas man riktigt bra dessutom!
Bland annat har Söderhamn blivit utsedd till Sveriges bidrag i Europeiska utmärkelsen för främjande av företagande 2012 i kategorin Främjande av entreprenörskapsanda. Det är satsningen Drivkraft Söderhamn som artat sig så bra. Det är självklart extra roligt, eftersom skolan är en viktig del av Drivkraft Söderhamn.
 
Mycket var helt klart bättre förr -
men definitivt inte allt!
 
Love,
Carro 
 
 

3 kommentarer:

  1. Sen så har dom ju även lagt Strömming leken när lyskvällen är så det förlorade dom säkert en del besökare.

    SvaraRadera
  2. Hejsan!

    Vi var ner på Strömmingsleken igår eftermiddag - och planerar även ett besök i morgon (om vädret håller i sig).. Men det är ju inte samma sak som förr helt klart.

    Men barnen gillar ju att åka karusell, så man får väl offra sig lite.. ;0)

    Jätteskoj med nomineringen för Drivkraft! Känns som om vi bidragit liiiite till det, eller hur??

    Ha en fin helg.
    Kramen Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men du, visst är det sköööönt att inte vara tonåring!!! Bättre och bättre dag för dag!

      Radera