Besökare

fredag 15 mars 2013

Till dig som inte tror...

Ibland stöter man på personer och attityder som på olika sätt berör en. Det här inlägget handlar om en sådan attityd:
En negativ attityd till sig själv och sin egen förmåga.
Jag stötte på flera personer med den attityden och inställningen till sin egen kropp och sin egen förmåga på mässan i helgen. Människor som kollade snett på mig och ibland inte bara med blicken, utan även ordagrant, menade att jag var mer eller mindre dum i huvudet om jag trodde att de skulle kunna komma i bättre (och ännu värre: BRA) form.
 
 Ena sekunden blir jag oerhört frustrerad och nästan arg, när folk har gett upp på sig själva på det viset. Andra sekunden känner jag en sorg över att de inte tillåter sig att släppa loss sin fulla potential, utan lever i tron om att de inte kan påverka sina egna liv och, i det här fallet, sin egen hälsa. Så är det ju inte. Faktum är att vi kan så otroligt mycket mer än vad vi egentligen tror. Det gäller både stora och mindre saker.
 
Till "de mindre"  sakerna hör exempelvis att jag åter igen kan balansera upp hela min kropp på händerna (bilden ovanför). Det handlar både om styrka och balans och för några månader sedan trodde jag att jag aldrig skulle klara av det igen.
 
Magformen blir bättre för varje vecka. Lägger dock in en extra formväxel om drygt en och en halv månad.
 
Jag skrev inte det här inlägget för att reta upp människor, absolut inte. Jag skrev det för att jag så innerligt önskar att alla människor hade en större tro på sig själva och på sin förmåga. Att folk inser att de flesta drömmar faktiskt kan besannas om man lägger manken till. Visst, alla människor kommer inte att bli stadsministrar eller världsberömda filmstjärnor, men det betyder inte att vi INTE ska sträva efter det.
 
"To succeed, we must first believe that we can."
/Michael Korda
 
Love,
Carro 
 
 
 

4 kommentarer:

 1. Du har helt rätt i det du skriver. Med tro skulle många kommer mycket längre på en gång. Riktigt sorgligt att folk ger upp utan att ens försöka...
  Hoppas ni får en fin avslutning på veckan nu!
  Kramar

  SvaraRadera
 2. Och du har så rätt, vi kan alla bli precis vad vi vill! Men de som är sådär negativa läser troligen detta och tänker att du hoppar på dem, och sen läser de min kommentar och tänker att "det är ju lätt för henne att säga". Men jo, vi kan faktiskt, alla! :)

  SvaraRadera
 3. Hej du,,Helt rätt ska man komma framåt i vad det nu månde vara,,då måste man i alla fal försöka och sträva mot målet..Sitter man bara på häcken,då blir det inget resultat...Kul att du var nöjd med helgens aktivitet i Gävle..
  Sen att Grodans bror mår och har det bra,det är extra +..Haé Kram.

  SvaraRadera
 4. Helt rätt! Med positivt tänkande kommer du hur långt som helst och med negativt tänkande kommer du ingenstans!

  Ha en riktigt bra helg!!! :-)

  SvaraRadera