Besökare

onsdag 20 mars 2013

Min inställning till människokroppen...

(favorit i repris)
 
1. Jag tycker inte att man måste ha en vältränad kropp, men alla människor mår bra av att ha en hälsosam kropp och framför allt: En hälsosam livsstil.
2. Jag ser kroppen som ett verktyg. När man bygger upp mål i livet, behöver man ha bra verktyg för att åstadkomma det.
3. Kroppen är livets viktigaste verktyg. Sömn, styrka och uthållighet är A och O.
 
Utöver det tycker jag att människokroppen är fantastisk vacker och jag fascineras över det faktum att man faktiskt kan påverka hur den ser ut.
 
 
Love,
Carro 
 3 kommentarer:

 1. God eftermiddag snygging..Vilken kropp du har gumman..Har sån tränings värk i magen,,hihihi..Hoppas att du får en fin onsdag.kram kram

  SvaraRadera
 2. Kan du utveckla punkt nummer 3 lite mer? Hur kroppen är livets viktigaste verktyg? Handlar det om att uppnå lycka eller hur menar du? Tacksam för alla svar..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går som du ser in i punkt två, oavsett vad man vill uppnå i livet, är det otroligt viktigt att ha den fysiska förutsättningen med det. (Förutom kost) så är det viktigt att man ger kroppen förutsättningarna för att ORKA med, oavsett vad man tar sig för. I min vardag handlar det exempelvis om att jag har bra med energi på morgnarna när lillan vaknar klockan sju, att jag orkar leka så mycket det bara går med henne på dagarna utan att själv bli helt slut...

   Till din fråga om lycka, är det ju en ganska komplex fråga. Jag har tidigare skrivit om hur koncentrationen av endorfin ökar när man tränar och att endorfin är kroppens egna morfin. När man tränar frigörs också bland annat dopamin, som motverkar depression. Så ja, det ligger sanning i att god fysisk hälsa gör oss lyckligare ;)

   Att fysiskt välmående går hand i hand med psykiskt välmående, är något forskare sedan länge har kommit fram till :)

   Radera