Besökare

fredag 29 augusti 2014

Effektivitet

Ibland finns det lite tid över till att fylla upp med träning, särskilt när det gäller gymträning. Då är det extra viktigt att man har en väl genomtänkt träningsplan att följa. Ofta märker jag på gymmet, att folk kommer dit och bara kör lite vad de känner för, utan minsta baktanke.

Visserligen är det väl bättre att göra det, än att inte träna alls, men det är väldigt ineffektivt. Det kan då ta dubbelt så lång tid att nå sina mål, ibland ännu längre. Jag anser att det är otroligt viktigt att vet exakt varför man kör varje specifik övning, det vill säga vilka muskler som aktiveras och vad det är bra för. Annars är risken stor att man missar viktiga muskler, sliter på muskler och/eller utför övningarna felaktigt och i värsta fall istället skadar kroppen.

Idag tränade jag rumpa; 3 övningar á 4 set och sedan mage; 2 övningar á 5 set. På 40 minuter. Med grymt tryck i kroppen. Extremt effektivt, både sett till tiden och resultatet. 
Liksom alla andra resor man gör i livet, gäller det att ha en färdplan. Vill man se resultat måste man anstränga sig lite. Både på och utanför gymmet. 

Love,
Carro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar