Besökare

onsdag 10 april 2013

Kosttillskott

Ni vet om att jag började min lilla vårsatsning förra veckan. Den innebär striktare kost och välplanerad träning, med syfte att bränna fett men bibehålla muskulaturen. Ett sådant syfte kräver ett högt intag av protein i förhållande till fett och kolhydrater. Jag underlättar min vardag med hjäpl av proteinpulver, som jag tar ungefär två gånger per dag. Just nu använder jag Whey FX med smak av Päronsplit. Jag gör den på en deciliter pulver och knappt en och en halv deciliter vatten och den är himmelsk god!
Den senaste månaden har jag druckit Argi+ före träningen. Den innehåller aminosyran L-arginin som kroppen omvandlar till kväveoxid, som i sin tur bland annat ökar uthålligheten. Argi+ innehåller även dagsbehovet av vitamin C, D, B6, B12 samt folsyra. Jag har nu beställt en annan sorts L-arginin från Gymgrossisten, som är i kapselform, som jag ska börja använda idag.
Diet Burn köpte jag för länge sedan och den innehåller främst en hög halt av koffein, som ju piggar upp. Jag dricker förhållandevis lite kaffe nu, så produkten är effektiv. Multi Plus är ett vitamintillskott som jag tar varje dag. Den är berikad med extra magnesium, vilket är bra för bland annat proteinsyntesen och immunförsvaret.  
Jag använder, till skillnad mot de flesta andra hård tränande människor, i nuläget inte BCAA. Mest för att träningen har gått så bra ändå på sistone. Jag vet dock att det är en jättebra produkt, så den ligger just nu högst på min inköpslista även om den får vänta någon vecka. Det är ju även som så att kroppen är en vanemaskin och använder man vissa produkter för länge, vänjer sig kroppen vid det och effekten minskar.
 
De flesta vardagsmotionärer behöver inte använda sig av kosttillskott. En varierad kost kommer man nämligen väldigt långt med. Att äta någon form av "En om da'n"-vitamin kan vara klokt, särskilt om man vet med sig att man äter lite frukt och grönt.
 
Under långa perioder har jag själv helt undvikit kosttillskott och samtidigt presterat bra resultat i min träning.
Nu när jag tränar extra hårt och extra fokuserat, anser jag kosttillskotten ger mig en bra extra skjuts på vägen.
 
Love,
Carro  
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar